Chladné počasí volá po teplé koupeli. Udělejte si vlastní domácí lázně!
        
        Není nic lepšího než se po náročném dni ponořit do teplé koupele. Uvolněte tím nejen tělo, ale i mysl. Ingredience na koupel najdete přímo doma a můžete si tak připravit různé směsi. Dopřejte si chvilku klidu a proměňte svou koupel na takový malý domácí wellness.
                Veronika Poláčková | 10.10.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Jak nebezpečné je sníst skořápku? A je bledší žloutek z umělého chovu? Překvapivá fakta o obyčejném vejci
        
        Máme je každý v lednici, přesto o nich víme málo. Řeč je o vejcích. Mnozí si myslí, že vejce je vlastně nenarozené kuřátko. Vejce, které si dopřáváte k snídani, ale může být i neoplodněné. Takže pozřením míchaných vajíček žádnou vraždu na slepičím druhu neprovádíte.
                Marek Konvalinka | 30.09.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Zapomeňte na pomeranče! Tahle česká zelenina má dvojnásobek vitamínu C
        
        Když se řekne vitamín C, většině z nás se okamžitě vybaví pomeranče, citrony nebo mandarinky. V zimě po nich saháme téměř automaticky – vždyť „citrusy jsou přece nejlepší na imunitu“. Jenže málokdo ví, že některé naše obyčejné podzimní druhy zeleniny mají vitamínu C mnohem víc než slavné tropické ovoce. A co víc, často si je můžete vypěstovat sami na zahrádce.Takže jestli vás zajímá, jak posílit tělo před chřipkovou sezónou a přitom využít lokální potraviny, čtěte dál.
                Claudie Kornelová | 22.09.2025
     
                    
    
    
        
            Ledová vlna, která dobývá Česko. Proč se vyplatí s otužováním začít už na podzim?
        
        Ještě před pár lety jsem se při pohledu na otužilce v zimní řece jen usmála a pomyslela si: „To musí být šílenci.“ Dnes už chápu, že za tím není jen touha po dobrodružství nebo fotka na sociální sítě.
                Claudie Kornelová | 20.09.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Podzim bez rýmy: česnek na 3 způsoby, které si zamilují i děti
        
        Podzim je tady – dny se krátí, rána jsou studená, večery sychravé. A s tím přichází i první vlna nachlazení, která umí potrápit a pokazit plány raz dva. Pokud se vám zdá, že na vás “něco leze” nebo jen chcete být o krok napřed, nemusíte hned běžet do lékárny a nosit domů krabičky prášků. Někdy úplně stačí otevřít kuchyňskou skříňku a sáhnout po obyčejném česneku.
                Kateřina Saidl | 17.09.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Konopná semínka sou superpotravina plná bílkovin. Jak je použít v kuchyni?
        
        Přemýšlíte o tom, nám zařadit do jídelníčku konopná semínka? Mají mnoho zdravotních benefitů, ale co s nimi? Mám pro vás několik jednoduchých receptů, do kterých je můžete použít a dostat je tak do svého jídelníčku. Sama je už nějaký ten rok používám a už si bez nich nedokážu život představit. Třeba takové konopné mléko, je tak dobré.
                Veronika Poláčková | 14.09.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Probuďte se správně. Malé ranní rituály, které vám pomůžou zvládnout i náročný den
        
        Ráno má zvláštní sílu. To, jak začneme den, často určí, jak se budeme cítit po jeho zbytek. Někdy si stačí přispat a už se všechno hroutí – snídaně v rychlosti, telefon v ruce ještě v pyžamu a myšlenky rozjeté na sto kilometrů v hodině. A pak se divíme, že už dopoledne máme pocit, že jsme v maratonu. Přitom stačí pár jednoduchých kroků hned po probuzení a svět nás hned tak nerozhodí.
                Claudie Kornelová | 07.09.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Vyrobte si oční stíny doma: Recepty na práškové, krémové i minerální varianty
        
        Věděli jste, že si doma můžete vyrobit oční stíny? Není to úžasné? Budete potřebovat jenom pár ingrediencí. Dokonce se dají vyrobit i ze surovin, které už máte s největší pravděpodobností doma. Vybrat si můžete práškové i krémové, záleží čemu dáváte přednost.
                Veronika Poláčková | 31.08.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Sušení bylinek některým sebere chuť i vůni. Které je lepší zamrazit a jak?
        
        Bylinky jsou malý zázrak kuchyně. Čerstvá petržel v polévce, voňavá bazalka na těstovinách nebo máta v osvěžujícím drinku – to všechno dokáže jídlo proměnit v malý zážitek. Jenže léto uteče a s ním i zahrádka plná svěžích lístků. Co s tím? Máme dvě hlavní možnosti – mražení a sušení. Každá má své plusy i mínusy.
                Kateřina Saidl | 14.08.2025
     
                    
    
    
        
            Deodorant nebo antiperspirant? A proč si ten první vyrobit doma
        
        Věděli jste, že si můžete vyrobit vlastní deodorant? Na výběr je tuhý, krémový i ve spreji, takže si můžete vybrat ten, kterému dáváte přednost. Na výrobu budete potřebovat jen přírodní ingredience, které vám pomohou v boji proti pocení a zápachu. Ideální pro všechny, kteří hledají přírodní řešení.
                Veronika Poláčková | 03.08.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Štěnice: nevítaný suvenýr z dovolené. Jak se proti nim bránit?
        
        Pokud jste si letos naplánovali dovolenou na Šumavu, v Tatrách, nebo poslední dobou tak módním Polsku, můžete být v klidu. Z těchto míst si jako památku domů přivezete nejvýše pohlednici nebo magnetku na ledničku. Pokud ale míříte za větší exotikou, může se stát, že domů nepřijedete sami.
                Marek Konvalinka | 28.07.2025
     
                    
                        
    
    
        
            Domácí první pomoc při spálení: Tyhle masky vám zachrání pleť
        
        Máte spálený obličej od sluníčka? Udělejte i jednu z DIY pleťových masek a bude hned lépe. Pomocníky, kteří uleví najdete doma v kuchyni. Stačí vědět po čem sáhnout a vyrobit si z toho masku.
                Veronika Poláčková | 16.07.2025