Interiér

Vánoční kavkazská jedle v každé třetí domácnosti

Vánoce se blíží a k těmto svátkům neodmyslitelně patří prodej vánočních stromků. Již čtvrtým rokem se prodeji vánočních stromků věnuje společnost Mountfield a také letos zákazníkům nabídne kavkazské jedle z dánských plantáží ve svých prodejních centrech v České republice a na Slovensku. Prodej bude zahájen ve čtvrtek 23. listopadu. Z meziročních statistik prodejů, které vykazují pravidelné zvýšení, je zřejmé, že kavkazská jedle se stává nejoblíbenějším stromkem na našem vánočním trhu.

„Zařazení kavkazské jedle do naší předvánoční nabídky bylo správné rozhodnutí. Meziroční prodeje kavkazských jedlí skokově narůstají každým rokem. V letošním roce předpokládáme nárůst prodejů až o 30% oproti loňskému roku,“ vysvětluje předsedkyně představenstva a generální ředitelka společnosti Mountfield Jana Moravová.

Mountfield nabízí ve svých prodejnách kavkazské jedle prvotřídní výběrové kvality. Dodávány jsou přímo z Dánska postupnými návozy, aby byla zaručena jejich čerstvost. Všechny stromky procházejí přísnou kontrolou kvality. Na dánské plantáže vysílá Mountfield své vlastní týmy inspektorů, kteří sami vybírají a označují stromky, které odpovídají garantované nejvyšší kvalitě. Stromky mají dokonalý vzhled, dlouhé, husté jehličí a také bohatou a pravidelnou korunu. V nabídce jsou různé velikosti od 100 cm až do 250 cm.

kavkazska

„Zákazníci kromě prvotřídní kvality našich stromků oceňují i další doplňkové služby, které jim v rámci prodeje nabízíme. K nim patří např. on-line rezervace, kde mají možnost si zarezervovat stromek dle svých parametrů a ten si následně vyzvednout v termínu, který jim vyhovuje, dále ořez a zabalení stromků“ doplňuje marketingový ředitel společnosti Mountfield Aleš Hrouda.

„A protože doba vánoční vybízí k dobročinným aktivitám, rozhodli jsme se, že v letošním roce poskytneme naše krásné vánoční stromky zdarma do dětských domovů jak v České republice, tak i na Slovensku. Takže krásné kavkazské jedle rozzáří vánoční dny nejen u našich zákazníků, ale i v těchto dětských zařízeních,“ sdělila na závěr Jana Moravová.

kavkazska

Jak se o řezaný stromek postarat do vánoc?

Uložte do nádoby s vodou a nechejte v chladném prostředí. Před uložením stromku do vody ještě zkraťte spodek kmene o několik cm. Čerstvým řezem dokáže strom přijmout až 5 l vody, a vydrží tak déle svěží. Dejte pozor, ať kůra dosahuje pod hladinu vody v nádobě – stromy totiž sají vodu pletivem umístěným pod kůrou. Takto můžete strom nechat stát na balkóně, terase nebo na chladné chodbě až do Štědrého dne. Teplota místnosti by neměla přesáhnout 13 °C. Pokud přinesete stromek z venkovního mrazu domů až na Štědrý den, nechte ho co nejdéle aklimatizovat v chladné místnosti, aby prudkým přechodem do tepla neutrpěl teplotní šok. Vyplatí se také pořídit stojan, do kterého lze nalít vodu, aby jedle mohla pít průběžně. Možná budete muset kmen trochu ořezat, aby se do něj vešel. Dejte přitom pozor, ať kůra opět dosahuje až do vody v nádobce.

Lze poznat, že byl stromek uříznutý nedávno, nebo je výběr sázka do loterie?

kavkazska

Strom uříznutý třeba už v září poznáte podle seschlého, rozpraskaného řezu a také podle váhy: čím je strom těžší, tím je čerstvější – může za to vysoký obsah vody.

ZDROJ: PR článek společnosti Mountfield