Vaření Zdraví

„Upečte“ si jahodový RAW cheesecake

Vyzkoušejte recept na lahodný jahodový cheesecake.

jahodový cheesecake

Opravdová lahůdka, na které je jednoduché vytvořit si závislost.

Na jahodový cheesecake budete potřebovat:

Korpus:

  • umleté měkké datle
  • nahrubo nasekané mandle
  • citrónová šťáva
  • mletá skořice

[related_post]

Krémová vrstva:

  • kešu ořechy, 400 g
  • vanilkový lusk
  • jahody, 200–300 g
  • med nebo jiné sladidlo, cca 150 g
  • kokosového olej, 180 g
  • podle chuti skořice
  • hustý RAW kokosový jogurt 100 g

Postup

Korpus: Na dno dortové formy klademe tenčí vrstvu základu korpusu. Tvoří ho umleté měkké datle a nahrubo nasekané mandle. Většinou funguje poměr 1:1. Odměřovat můžeme např. hrnkem. Pro pikantnější chuť přidáme trochu citrónové šťávy a mleté skořice. Hmotu promícháme v misce a poté, co se spojí, ji namačkáme do dortové formy. Poté dáme do lednice nebo do mrazáku.

Krémovou vrstvu: Všechny ingredience na výkonném mixéru rozmixujeme na hladký krém. Poměr všech ingrediencí si můžete upravit podle chuti, medu může být méně, stejně tak i ovoce. Krém by neměl být příliš tekutý. Hladkou hmotu nalijeme na korpus a dáme na dvě hodinky do mrazáku, pak je nejlepší nechat přes noc v lednici. Nakonec nazdobíme pořádnou vrstvou čerstvých jahod a hned podáváme.

Text: Daniela Dušková
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Recepty prima nápadů