„Upečte“ si jahodový RAW cheesecake

„Upečte“ si jahodový RAW cheesecake

10. 06. 2019

Vyzkoušejte recept na lahodný jahodový cheesecake.

Opravdová lahůdka, na které je jednoduché vytvořit si závislost.

Na jahodový cheesecake budete potřebovat:

Korpus:

  • umleté měkké datle
  • nahrubo nasekané mandle
  • citrónová šťáva
  • mletá skořice

[related_post]

Krémová vrstva:

  • kešu ořechy, 400 g
  • vanilkový lusk
  • jahody, 200–300 g
  • med nebo jiné sladidlo, cca 150 g
  • kokosového olej, 180 g
  • podle chuti skořice
  • hustý RAW kokosový jogurt 100 g

Postup

Korpus: Na dno dortové formy klademe tenčí vrstvu základu korpusu. Tvoří ho umleté měkké datle a nahrubo nasekané mandle. Většinou funguje poměr 1:1. Odměřovat můžeme např. hrnkem. Pro pikantnější chuť přidáme trochu citrónové šťávy a mleté skořice. Hmotu promícháme v misce a poté, co se spojí, ji namačkáme do dortové formy. Poté dáme do lednice nebo do mrazáku.

Krémovou vrstvu: Všechny ingredience na výkonném mixéru rozmixujeme na hladký krém. Poměr všech ingrediencí si můžete upravit podle chuti, medu může být méně, stejně tak i ovoce. Krém by neměl být příliš tekutý. Hladkou hmotu nalijeme na korpus a dáme na dvě hodinky do mrazáku, pak je nejlepší nechat přes noc v lednici. Nakonec nazdobíme pořádnou vrstvou čerstvých jahod a hned podáváme.

Text: Daniela Dušková
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Recepty prima nápadů


Atlas

Nejrozšířenější choroby rostlin, škůdci a fyziologické poruchy. Podle čeho je poznáte? Jaká ochrana je účinná?