Vaření

Taštičky za tři pade…

„Vegetariánská taštička, která uspokojí i ty nejnáročnější masožrouty,“ těmito slovy charakterizuje taštičku z dnešního pokračování našeho seriálu Petr Jachnin. V jeho rodině platí právě tento druh za momentálně nejoblíbenější!

Připravila: Ivana Hudcová, foto: Štěpán Luťanský

Recept vychází ze surovin, které v Asii platí za nejdostupnější, počeštěn je cibulí. Na pánvi zpěňte na pouhé lžíci oleje cibuli nadrobno, a když zezlátne, přidejte vařenou rýži. Ideální je den stará rýže, zbylá od oběda. Chystáte-li taštičky pro více lidí, uvařte rýži z půl kila. Rýže by měla pánev zcela zaplnit – tak, že s ní nejde téměř míchat. Jakmile začne rýže na pánvi jakoby poskakovat a prskat, zalijte ji obyčejnou českou sojovou omáčkou. Je pro tento recept vhodnější, než jiné, luxusnější druhy! Zamíchejte. Další fáze trvá 15 až 20 minut