Vaření

Rychlá večeře: Pikantní fajitas s hovězím masem

MEXICKÁ KLASIKA, KTERÁ SE NIKDY NEPŘEJÍ… Tak dobrou chuť!


 

RECEPT NA FAJITAS:

  • 40 minut (+ doba marinování masa) 4 porce středně těžké
  • zadní hovězí maso, 500 g
  • citronová šťáva, 1 šálku
  • olej, 1 polévková lžíce
  • chilli, 1 polévková lžíce
  • sůl, 1 čajové lžičky
  • cayennský pepř, 1 čajové lžičky
  • žlutá, červená nebo zelená paprika (nebo mix), nakrájená na plátky, 2 ks
  • červená cibule, nakrájená na tenká kolečka, 1 středně velká
  • česnek, 2 nadrcené stroužky
  • tortilla, 4 ks
  • omáčka guacamole, salsa, kysaná smetana, dle chuti

Dejte maso do velkého plastového sáčku a přidejte citronovou šťávu, olej, chilli, sůl a cayenský pepř. Uložte do lednice a nechte cca 1 hodinu marinovat.

Rozpalte troubu asi na 150 °C. Maso vyndejte ze sáčku, marinádu slijte a položte maso do středu obdélníku cca 30 x 45 cm ze silného alobalu. Zabalte tak, aby okolo masa zbylo ještě místo pro cirkulaci horkého vzduchu.

Stejně zabalte na plátky pokrájenou zeleninu. Oba balíčky dejte do trouby.

Zabalte tortilly do silného alobalu.

Pečte maso a zeleninu asi 35 minut, nebo dokud nebude maso propečené (podle chuti) a zelenina měkká. Na posledních cca 10 minut pečení dejte do trouby i balíček s tortillami.

Nyní opatrně otevřete balíčky ostrým nožem, nechte z nich uniknout horkou páru. Maso nakrájejte na nudličky nebo tenké plátky.

Naplňte tortilly masem a paprikami, podle chuti přidejte salsu, guacamole, a/nebo kysanou smetanu.