Vaření

Bramborové šišky

Domácí bramborové šišky „by Piere Lamart“.

bramborové šišky

Obtížnost – střední
Porce – 4 – 6
Čas – 40 minut

Suroviny

  • Brambory moučné 600g
  • Hrubá mouka  300g
  • Vejce   2ks
  • Bramborový škrob 1 lžíce
  • Sůl   1 lžička

Postup

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme škrob, sůl, vejce, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučněném stole vyválíme tenký dlouhý váleček, který rozdělíme na dílky a připravíme krátké válečky (šišky)

Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 8-10 minut.

Po vyjmutí z vody můžeme ihned podávat.

Tipy

Šišky můžeme před podávání obalit v na sucho a do zlatova opražené strouhance. Jsou krásně voňavé.

Šišky, které jsme nespotřebovali hned, je dobré promastit olejem nebo sádlem, aby se nám neslepily. Takto připravené je můžeme i zamrazit.

Těsto na šišky by nemělo být ani tuhé ani řídké, proto přidávejte mouku postupně a pracujte rychle, protože těsto má tendenci řídnout.

Může se hodit

PASTA | LTSS2417 HRNEC NA TĚSTOVINY

hrnec na těstoviny Lamart

PASTA | LT1067 HRNEC NA TĚSTOVINY

hrnec na těstoviny Lamart

ERGO | LT2374 NYLONOVÁ PĚNOVAČKA

nylonová pěnovačka

WOOD | LT3976 PĚNOVAČKA

pěnovačka

GUSTO | LT7010 SADA KOŘENEK 12 DÍLŮ

sada kořenek

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

Dušan Stádník

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte