Vaření

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka s avokádem „by Piere Lamart“.

mrkvová polévka

Obtížnost – nízká
Porce – 6
Čas – 60 minut

Suroviny

  • Mrkev   500g
  • Cibule   100g
  • Zázvor   10g
  • Limetka   1ks
  • Máslo   30g
  • Cukr   20g
  • Avokádo  200g
  • Koriandr  1svazek
  • Smetana  100ml
  • Zeleninový vývar 800ml
  • Sůl, pepř dle chuti

Postup

Cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou karotku nakrájíme na kostky. Cibuli a zázvor orestujeme společně s kůrou z jedné limetky na másle, přidáme mrkev, lehce orestujeme a zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu z limetky a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu, popřípadě osolíme a opepříme.

Avokádo oloupeme a odstraníme pecku. Nakrájíme na drobné kostičky, přidáme nasekaný koriandr, osolíme, opepříme a zakápneme limetkovou šťávou.

Tipy

Při podávání nalijeme horkou polévku do talíře a navrch dáme lžičku avokádové směsi.

Polévku můžeme při podávání ještě posypat nasekaným koriandrem.

Jestliže chceme polévku pikantnější, přidáme k avokádu nasekanou jednu chilli papričku.

Může se hodit

PRESTIGE | LTSS1695 HRNEC S POKLICÍ

PRESTIGE | LTSS1810 HRNEC S POKLICÍ

PRESTIGE | LTSS2011 HRNEC S POKLICÍ

PRESTIGE | LTSS2212 HRNEC S POKLICÍ

 hrnec s poklicí Lamart

CARMEN | LT5001 SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ 

sada jídelních příborů

DINE | LT9001 SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ KULATÝCH

sada jídelních talířů

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

Dušan Stádník

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte