Vaření

Margotková buchta

Margotková buchta „by Piere Lamart“.

margotková buchta

Obtížnost – nízká
Porce – 4 – 6
Čas – 60 minut

Suroviny

  • Cukr krystal  250g
  • Polohrubá mouka 400g
  • Olej   250ml
  • Prášek do pečiva 1ks
  • Vanilkový cukr  1ks
  • Vejce   2ks
  • Margotka  2ks
  • Smetana  250ml
  • Rum   50ml

Poleva

  • Máslo   150g
  • Cukr moučka  150g
  • Rum   40ml
  • Kakao   50g
  • Kokos na posypání

Postup

Čokolády Margotky nastrouháme na struhadle na jemno. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou Margotku. Přidáme vejce, olej, smetanu a rum a vše důkladně promícháme. Takto hotovou směs nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 30 minut. Hotovou buchtu vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.

Na polevu vyšleháme změklé máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Takto připravenou polevou potřeme vychladlou buchtu a na závěr posypeme strouhaným kokosem.

Tipy

Před podáním dozdobíme dle libosti.

Takto připravenou buchtu necháme ještě ztuhnout asi hodinu v ledničce.

Může se hodit

BASE | LT3075PEKÁČ NA PEČENÍ

pekáč na pečení červený

BASE | LT3076PLECH NA PEČENÍ

plech na pečení červený

BASE | LT3077FORMA NA KOLÁČ

forma na koláč červená

MARBLE | LT3085PEKÁČ NA PEČENÍ

pekáč na pečení hnědý

MARBLE | LT3086PLECH NA PEČENÍ

plech na pečení hnědý

MARBLE | LT3087FORMA NA KOLÁČ

forma na pečení hnědý

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

Dušan Stádník

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte