Vaření

Irský eintopf

Polévka Irský eintopf „by Piere Lamart“.

Polévka Irský eintopf

Obtížnost – nízká
Porce – 4
Čas – 120 minut

Suroviny

  • Jehněčí přední 1000g
  • Olej  50ml
  • Cibule  100g
  • Masový vývar 2L
  • Kapusta 200g
  • Brambory 250g
  • Mrkev  250g
  • Petrželka svazek
  • Citrón  1ks
  • Sůl, pepř
  • Kmín

Postup

V hrnci rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Maso vyjmeme a do hrnce vložíme nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přidáme opečené maso, zalijeme vývarem, okořeníme a pozvolna vaříme do měkka. Po 30minutách vaření přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a kmín. Vaříme dalších cca 35 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a stroužek česneku a společně dovaříme do měkka. Hotovou polévku dosolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.

Při podávání posypeme polévku směsí z jemně nakrájené petrželky, česneku a citrónové kůry. Tato směs se nazývá v italské kuchyni “Gremolata“ a dodá polévce tu správnou aromatickou tečku.

Tipy

Místo jehněčího masa můžeme použít i maso hovězí.
Nemáme li vývar, zalijeme polévku vodou.
Gremolata je italské bylinkové „ochucovadlo“ z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Do směsi se může přidat i jedna rozetřená ančovička.

Může se hodit

LEGER | LTB2418 HRNEC S POKLICÍ

nerezový hrnec s poklicí

LEGER | LTB2413 KASTROL S POKLICÍ

kastrol s poklicí

WOOD | LT3975 NABĚRAČKA

naběračka

WAVE | LT9021 TALÍŘE KULATÉ 6 KS

sada kulatých talířů

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

Dušan Stádník

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte