Vaření

Hovězí vývar

Hovězí vývar s morkovými knedlíčky „by Piere Lamart“.

lamart

Obtížnost – střední
Porce – 4
Čas – 90 minut

Suroviny na vývar

  • Hovězí kosti, 1000 g
  • Morkové kosti, 500 g
  • Mrkev, 5 ks
  • Celer, 250 g
  • Petržel, 250 g
  • Cibule, 2 ks
  • Divoké koření

Morkové knedlíčky

  • Morek, 70 g
  • Máslo, 30 g
  • Strouhanka, 150 g
  • Mouka, 50 g
  • Vejce, 3 ks
  • Sůl, dle chuti
  • Muškátový oříšek, dle chuti
  • Petrželka

Postup

Hovězí i morkové kosti důkladně opláchneme a vložíme do pekáče, přidáme omytou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli překrojenou na půlku. Pečeme při 200°C asi 20minut. Poté vyjmeme z trouby, z upečených morkových kostí vyklepeme množství potřebné na knedlíčky a vše ostatní vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme divoké koření a hladkolistou petrželku a vaříme pozvolna asi 4 hodiny.

Hotový vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem.

Morek s máslem vyšleháme do pěny, přidáme vejce, strouhanku a mouku. Společně promícháme a dochutíme solí, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Z takto připravené hmoty tvarujeme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě cca 5 minut. Vkládáme do hotové polévky jako vložku.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře.

Tipy

  1. Do těsta na knedlíčky můžeme přimíchat i nasekané bylinky
  2. Morkové kosti nepečeme moc dlouho, jinak se nám morek úplně vypeče a rozpustí

 Může se hodit

PRESSION | LTDSD6TLAKOVÝ HRNEC

Tlakový hrnec
Tlakový hrnec

LEILA | LT5002SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ

lamart
Sada jídelních příborů 24ks

DINE | LT9002SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ ČTVERCOVÝCH

lamart
Porcelánová sada talířů pro každodenní užití.

 lamart

 

 

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

 

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte