Vaření

Čočková polévka

Čočková polévka s dýní a kokosovým mlékem „by Piere Lamart“.

Čočková polévka

Obtížnost – nízká
Porce – 4
Čas – 60 minut

Suroviny

  • Čočka, 400 g
  • Olivový olej, 50 g
  • Cibule velká, 1 ks
  • Česnek, 3 stroužky
  • Chilli papričky, 10 g
  • Dýně, 200 g
  • Kokosové mléko, 200 ml
  • Řapíkatý celer, 100 g
  • Zázvor, 20 g
  • Zeleninový vývar, 1 L
  • Koriandr, dle chuti
  • Sůl, pepř, dle chuti

Postup

Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, najemno nakrájenou chilli papričku, zázvor a na drobno nakrájený řapíkatý celer. Vše dobře orestujeme a zalijeme zeleninovým, nebo drůbežím vývarem. Přidáme probranou a propláchnutou čočku a vaříme do měkka. Když je čočka skoro hotová, polovinu odebereme a rozmixujeme v mixéru do hladka. Rozmixovanou čočku vrátíme zpátky do hrnce a tím polévku zahustíme. Ke konci vaření přidáme do polévky na malé kostičky nakrájenou dýni, kterou jsme před tím orestovali na másle a poté zjemníme polévku kokosovým mlékem. Podle chuti osolíme a opepříme. Při podávání posypeme čerstvým koriandrem.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

Tipy

Jestliže nemáme vývar, zalijeme polévku vodou.

Tuto polévku můžeme uvařit i z červené čočky, vaření bude o dost kratší, protože červená čočka je již vyloupaná.

Místo koriandru můžeme posypat polévku i nasekanou petrželkou.

Může se hodit

ERGO | LT2372NYLONOVÁ NABĚRAČKA

lamart
Nylonová naběračka

BLADE | LT2026SADA NOŽŮ S BLOKEM

ELITE | LT5004SADA JÍDELNÍCH PŘÍBORŮ

lamart
Sada nožů a Sada jídelních příborů 24 ks ELITE

DINE | LT9002SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ ČTVERCOVÝCH

lamart
Porcelánová sada talířů pro každodenní užití

lamart 

 

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

 

 

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte