Vaření

Víkendové mlsání: ČOKOLÁČ S FAZOLEMI

Moučník s luštěninou? A věřte, budete se olizovat! Nikdo neuvěří, že dezert obsahuje fazolky…

  • 60 minut, 12 osob, snadné
  • červené fazolky, 2 plechovky po 450 ml
  • vejce, 3 ks
  • třtinový cukr, 1 hrnek
  • kokosový olej, 6 polévkových lžic
  • práškové kakao, 6 polévkových lžic
  • mletá skořice, 1 čajová lžička
  • prášek do pečiva, 1 a 1 čajové lžičky
  • sůl, špetka
Troubu předehřejte na 200 °C. Fazolky z plechovky přesypte na sítko a propláchněte vodou.
Ve větší míse vyšlehejte ručním šlehačem společně celá vejce, kokosový olej a cukr. Přidejte fazolky a znovu promíchejte dohladka.
V misce smíchejte kakao, prášek do pečiva, mletou skořici a špetku soli. Směs vmíchejte vařečkou do mokré směsi.
Vlijte do formy (na plech) vymazané kokosovým olejem a pečte 45–50 minut. Hotový moučník můžete polít čokoládovou polevou a posypat sekanými ořechy, mandlemi nebo kokosem.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock