Zkuste z tradičních surovin udělat nádherné dezerty s KRÉMEM A OVOCEM. Během chvilky se po nich zapráší.
40 minut · 12 osob · lehké
POTŘEBUJEME:
- forma na muffiny
 - listové těsto, 500 g
 - skořicový cukr, 1 balení
 - zakysaná smetana, 300 g
 - vejce, 1 ks
 - pomeranč, 1 ks (kůra a šťáva)
 - cukr, 3 polévkové lžíce
 - vanilínový cukr, 1 balíček
 - šlehačka, 1 kelímek
 

Listové těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm, posypte ho skořicovým cukrem a sviňte do rolády. Roládu rozkrájejte na 12 kousků.
Každý kousek vložte do formy a vystelte ji jím tak, aby ve středu vznikla jamka.
Smetanu smíchejte s vajíčkem, cukrem, pomerančovou kůrou, šťávou a vanilínovým cukrem.
Jamky naplňte do 3 krémem a dejte do křupava upéct. Pečte při teplotě 180 °C.
Upečené muffiny vyndejte z formy a nechejte vychladnout. Dozdobte šlehačkou a ovocem.
DOBROU CHUŤ!
Text: -red-, Foto: isifa/Shutterstock

                                                        
        
        
        
        
        
        
        
                                
                                
                                









