Vaření

Pikantní rybí polévka

Recept Věry Schiemské z Tlučné

Syrové krevety (mražené), 3 šalotky, česnek, kousek pórku, olivový olej, konzerva nasekaných rajčat, pepř, zeleninový nebo rybí vývar, případně obojí, oregáno, treska nebo halibut, petrželka, pažitka, tymián, citrónová šťáva, chilli paprička, cukr, sůl

Šalotky a česnek oloupáme a jemně nasekáme. Pórek omyjeme a nakrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme šalotku, přidáme česnek a pórek a krátce osmahneme. Přidáme rajčata a chvíli dusíme. Zalijeme vývarem a trochou vody, přidáme tymián a oregáno. Povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme na kousky nakrájenou rybu. Povaříme asi 5 minut. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, vložíme krevetky a jemně nasekanou papričku. Opečeme. Polévku dochutíme citrónovou šťávou, vložíme do ní kerevetky a na talíři sypeme petrželkou. Podáváme s celozrnným pečivem.