Vyhýbáte se chipsům, protože nejsou moc zdravé a je v nich hodně tuku? Co kdyby ale šly připravit s menším množství tuku. Téhle křupavé pochoutky se nemusíte vzdát. Klasické chipsy mají vysoký obsah tuku a soli. Díky správné přípravě ušetříte kalorie a neztratíte ani křupavost, kterou na nich všichni tak milujeme.
Lahodné dipy
S dobrým dipem chutnají ještě lépe a navíc vás i více zasytí.
Klasický smetanový dip:
Bez dobrého dipu se to neobejde. Tenhle je můj oblíbený:
Budete potřebovat:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžička soli
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička cibulového prášku
- Volitelné: 1 lžička libovolného koření, které máte rádi (můžete přidat i trochu chilli, citronové šťávy…)
Smíchejte a podávejte v misce k brambůrkám.
Dip z modrého sýra
Budete potřebovat:
- 1/4 hrnku zakysané smetany
- 1/4 hrnku majonézy
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Špetka česnekového prášku
- 50 g modrého sýra – rozdrobeného
Vše promíchejte.
Řecký dip
Budete potřebovat:
- 1 hrnek řeckého jogurtu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička chilli
- 1/4 hrnku nakrájené koriandru nebo petrželky
Vše promíchejte.
Dip s parmezánem
Budete potřebovat:
- 1/4 hrnku jogurtu
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
- 1/4 hrnku zakysané smetany
- 3 lžíce nakrájené petrželky
- 1 jarní cibulka, nakrájená
- 1 lžička hořčice
- 1 čajová lžička cibulového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžička mletého pepře
Promíchejte a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
Dobrou chuť!
Galerie:
Text: Veronika Poláčková
Foto: Shutterstock
Zdroj:
- www.feelgoodfoodie.cz
- www.gladkokken.no www.aspicyperspective.com
- www.tasteofhome.com
- www.healthyrecipesblog.com















