Vaření

Tip na nedělní oběd: VEPŘOVÉ ROLÁDKY S PESTEM

Vyzkoušejte recept provoněný bazalkovým pestem – skvělý tip nejen pro sváteční tabuli…

VEPŘOVÉ  ROLÁDKY S PESTEM

  • 50 minut, 4 osoby, náročnost: středně těžké
  • vepřová kýta nebo kotleta bez kosti, 4 plátky
  • anglická slanina, 4 plátky
  • pesto
  • sůl, pepř
  • olej na potření a na orestování

Plátky masa očistěte a naklepejte. Osolte, případně opepřete.

Z jedné strany je potřete olejem, na který rozetřete pesto (ponechejte silnější vrstvičku), můžete ještě doplnit plátkem slaniny.

Plátky masa sviňte do závitků a zajistěte – buď jehlami, nebo potravinářským provázkem.

Připravené roládky zprudka opečte ze všech stran na rozpáleném oleji.

Poté je přendejte do varné misky, mírně podlijte, zakryjte a při teplotě 200 °C pečte asi 35 minut (případně do změknutí) v troubě.

Maso vyjměte z oleje a dejte okapat na ubrousky.

Servírujte nakrájené na silnější plátky, obložené zeleninou. Jako přílohu můžete podávat šťouchané nebo vařené brambory.

-red-