Vaření

PIKANTNÍ ČESNEK S CHILLI PAPRIČKAMI

Zakonzervujte si česnek na mimosezonní období… Na zpestření vám přinášíme jeden z receptů.

  • 40 minut příprava + 10 dnů stání :: náročnost:? lehké


  • oloupaný česnek, 1 kg
  • olej olivový, 1 l
  • olej slunečnicový, 1 l
  • větvičky tymiánu
  • papričky chilli
  • bylinky podle chuti: majoránka, petrželová nať, zeleninová nať

 

 

Oloupané stroužky česneku dáme do čistých sklenic. Smícháme olivový a slunečnicový olej, přidáme větvičky tymiánu a na jemné proužky nakrájenou čerstvou chilli papričku. Zahřejeme na 100 °C.

Bylinkovým olejem zalijeme stroužky česneku, dáme do sklenic a dobře uzavřeme. Necháme vychladnout. Následně dáme do lednice na 8–10 dnů.

Pak už můžeme česnek konzumovat. Pomixováním z něj připravíme úžasnou česnekovou pastu.

Takto naložený česnek skladujeme na chladném a tmavém místě nejdéle tři měsíce. Naložený česnek v oleji „zesklovatí“ – stroužky budou průsvitné, což není chybou.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock

Komentovat

Nepřehlédněte