Vaření

Kachní stehno

Kachní stehno na zázvoru s jablky „by Piere Lamart“.

kachní stehno recept

Obtížnost – střední
Porce – 4
Čas – 90 minut

Suroviny

  • Kachní stehna 1000g
  • Zázvor  100g
  • Jablka  500g
  • Cukr  150g
  • Bílé víno 200ml
  • Sůl, pepř

Postup

Kachní stehna osolíme, opepříme a důkladně potřeme nastrouhaným zázvorem. Vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi tak hodinu. Zhruba po půl hodině pečení přidáme ke stehnům oloupaná, vyjadřincovaná a na větší kostky nakrájená jablka. Společně dopečeme do měkka. Upečená stehna vyjmeme, a jablka na plechu posypeme cukrem a necháme v troubě ještě zkaramelizovat. Poté zastříkneme vínem a necháme odvařit. Podle chuti ještě šťávu osolíme a opepříme.

Tipy

Při servírování vložíme jablka na talíř, na jablka položíme kachní stehno a stehno polijeme výpekem z jablek, vína a kachních stehen.

Ideální přílohou jsou bramborové šišky, obalené ve strouhance.

Může se hodit

AROMA | HL0803PEKÁČ S VARNOU POKLICÍ

pekáč s varnou poklicí Lamart

BASE | LT3075PEKÁČ NA PEČENÍ

pekáč na pečení červený

MARBLE | LT1155PEKÁČ S VARNOU POKLICÍ

hnědý pekáč s varnou poklicí Lamart

MARBLE | LT3085PEKÁČ NA PEČENÍ

pekáč na pečení hnědý

ROCK | LT1156PEKÁČ S VARNOU POKLICÍ

černý pekáč s varnou poklicí Lamart

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

Dušan Stádník

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte