Vaření

Kachní prsa na černém pivu

Kachní prsa na černém pivu s pečenou dýní „by Piere Lamart“.

kachní prsa na černém pivu

Obtížnost – střední
Porce – 4
Čas – 60 minut

Suroviny

  • Kachní prsa 800g
  • Olivový olej 50ml
  • Tmavé pivo 200ml
  • Med  100g
  • Tymián  50g(10snítků)
  • Zázvor  30g
  • Dýně  800g
  • Limetka  1ks
  • Sůl, pepř

Postup

Kachní prsa zlehka nařízneme přes kůži do kříže. Osolíme a opepříme. Smícháme pivo s medem a s nastrouhaným zázvorem a takto připravenou marinádou zalijeme kachní prsa a necháme hodinu marinovat. Na pánvi rozpálíme olej, prsa osolíme a opepříme a opečeme je z obou stran hezky do zlatova, nejprve klademe prsa kůží dolů. Takto opečená prsa vložíme do trouby a dopečeme na 180°C cca 15-20 minut. Prsa po vyjmutí z trouby ještě necháme asi 5 minut odpočinout. Kachní prsa je dobré podávat medium, jsou šťavnatější.
Zbylou marinádu necháme svařit na pánvi a podléváme s ní hotová kachní prsa.
Dýni opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Můžeme dýni krájet i se slupkou. Osolíme, opepříme, pokapeme medem, olejem a šťávou z limetky. Přidáme pár snítků tymiánu a upečeme v troubě do měkka.

Tipy

Podáváme upečenou dýni s kachními prsy a přelité svařenou marinádou.

Doba pečení prsou v troubě záleží na velikosti prsou. Jestliže jsou menší, stačí 5-10 minut.

Kachní prsa necháváme po vyjmutí odpočinout, pro to aby absorbovala  veškerou šťávu, která je uvnitř.

Může se hodit

IRON | LT1070 LITINOVÁ PÁNEV

litinová pánev

IRON | LT1063 LITINOVÁ PÁNEV

vroubkovaná litinová pánev

WALNUT | LT2062 SADA STEAKOVÝCH PŘÍBORŮ 8KS

sada steakových příborů

DINE | LT9001 SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ KULATÝCH

bílé kulaté jídelní talíře z porcelánu

CLASIC | LT7036 MLÝNEK NA KOŘENÍ

dřevěný mlýnek na koření

AIR | LT6011 SADA DÓZ 3KS

sada sklenených dóz


Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

Dušan Stádník

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte