Vaření

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy s čokoládovou polevou „by Piere Lamart“.

lamart

Obtížnost – střední
Porce – 4
Čas – 120 minut

Suroviny

  • Červená řepa, 300 g
  • Mouka polohrubá, 200 g
  • Máslo, 150 g
  • Vejce, 2 ks
  • Cukr krystal  130 g
  • Sůl, 10 g
  • Vlašské ořechy, 60 g
  • Hrozinky, 50 g
  • Prášek do pečiva, 12 g
  • Smetana, 450 ml
  • Tmavá čokoláda, 250 g

Postup

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse vyšleháme vejce s cukrem, až vznikne bělavá směs a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mouku až se vše spojí. Poté do směsi přidáme nastrouhanou řepu, nasekané ořechy, hrozinky, prášek do pečiva a důkladně vše promícháme. Nalijeme do máslem vymazané formy a dáme péct. Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C asi hodinu do zlatova.

Upečenou buchtu po vyndání z trouby necháme zchladnout a pocukrujeme

Smetanu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku, přidáme nastrouhanou čokoládu s vyšším obsahem kakaa, překryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Poté rozmícháme na krém a necháme zchladnout do pokojové teploty. Čokoládovou polevou pokryjeme upečenou, zchladlou buchtu a po cca 10minutách můžeme podávat.

Buchtu můžeme podávat samotnou i bez čokoládové polevy.

Tipy

Červená řepa má vysoký obsah cukru proto je vhodná i na sladké pokrmy.

Může se hodit

DINE | LT9001 SADA JÍDELNICH TALÍŘŮ KULATÝCH

lamart
Porcelánová sada talířů pro každodenní užití.

STRIPE | LT0011 KUCHYŇSKÁ CHŇAPKA

STRIPE | LT0012 KUCHYŇSKÁ ZÁSTĚRA

lamart
Kuchyňská chňapka vyrobena ze 100% bavlny. Kuchyňská záštěra vyrobena ze 100% bavlny.

lamart

 

 

Tento recept doporučuje šéfkuchař Dušan Stádník.

 

 

ZDROJ: PR článek společnosti FAST ČR, a.s.

Komentovat

Nepřehlédněte