Vaření

Chutná večeře: TĚSTOVINY S HRÁŠKEM A MÁTOU

Máte pocit, že byste měli ještě před příchodem jara svému tělu a zažívání trochu odlehčit? Vyzkoušejte náš recepty na chutné těstoviny – nevíc je hráškové pyré hezky obarví…

  • těstoviny orecchiete, 350 g
  • máslo, 30 g
  • česnek, 1 rozdrcený stroužek
  • chilli paprička, nasekaná, 1 ks
  • pórek, jemně nakrájený, 1/2
  • hrášek, 2 šálky
  • máta, nasekaná, 1 hrst
  • strouhaný parmezán, 1 šálek
  • olivový olej
  • pepř černý, mletý, podle chuti
  • sůl
  • bazalka na ozdobu

 

Uvařte těstoviny v osolené vodě tak, aby byly al dente.

Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a máslo, Přidejte česnek, chilli a pórek a smažte do měkka.

Přidejte hrášek, osolte, okořeňte, podlijte decilitrem vody a vařte, dokud nebude hrášek měkký – asi 8 minut.

Oddělte 2 lžíce směsi s hráškem a zbytek spolu s mátou a sýrem rozmixujte na kaši.

Přidejte s odloženým hráškem do těstovin a promíchejte. Ozdobte bazalkou.

Text: redakce :: Foto: isifa/Shutterstock