Vaření

Hruškové tvarohové knedlíky v medové peřince

(Lenka Vlková, Bořanovice)

1 kg malých hruštiček nebo velkých, rozkrájených na kousky

šlehaný med; Na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 5 plátků toustového chleba na drobky, 75 g hrubé mouky, 75 g hladké mouky, 50 g práškového cukru, 50 g másla, 2 žloutky, sůl; Medová peřinka: smetanový jogurt alespoň 2 hodiny cezený přes plátýnko a tekutý med dle chuti

Suroviny na těsto smícháme a těsto necháme nejméně 30 minut odpočinout. Hrušky vaříme asi 10 minut, pak je zabalíme s kouskem medu do těsta a knedlíky vaříme 8 minut. Ořechy nasekáme na malé kousky a pražíme na pánvi, kde jsme zkaramelizovali med. Sypeme jimi tvarohové knedlíky.