Vaření

Odlehčené jarní recepty

Stále teplejší sluneční paprsky navozují chuť na lehčí a zdravější jídla. Více začínáme dbát na štíhlou linii a zdravou fyzickou kondici. Zkuste odlehčit svůj jídelníček a zároveň si pochutnat na nových specialitách…

Bylinková polévka

1 svazek jarní cibulky, 1 lžíce oleje, 2 lžíce Solamylu, 750 ml zeleninového vývaru, 150 ml mléka, 175 g měkkého bílého sýra Philadelphia light, 2 vaničky řeřichy, muškátový oříšek, sůl, pepř, celozrnný toastový chléb

Cibulku nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji, poprášíme škrobem a zalijeme vývarem. Přidáme mléko a necháme 5 minut vařit. Následně vmícháme Philadelphii light a na mírném ohni rozpustíme, ale už nevaříme. Vložíme nasekanou řeřichu, strouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a servírujeme nejlépe na plátcích toustového chleba.

Thajské krůtí tortily rolky

250 g sýra Philadelphia light, 3 lžíce chilli omáčky

4 velké tortily, 2 srdíčka salátu, 1 mango, 200 g krůtí pečeně, sůl, pepř

Promícháme sýr s chilli omáčkou, osolíme a opepříme. Vzniklým krémem potřeme tortily. Obložíme na proužky nakrájeným salátem a mangem, tenkými plátky krůtího masa a stočíme. Podáváme překrojené napůl.

drinkGrapefruitový drink

2 růžové grepy, 175 g sýra Philadelphia light, 600 ml grapefruitové šťávy, 3 lžíce cukru, lístky máty na ozdobení

Grepy zbavíme i vnitřní slupky a filetujeme. Sýr vyšleháme s grapefruitovou šťávou elektrickým šlehačem. Cukr a kousky grepu řádně vmícháme do šťávy, aby se grepy rozmixovaly, ne však na pyré. Nápoj servírujeme ve 4 vysokých sklenicích a zdobíme mátou.

(Z časopisu Recepty prima nápadů č. 5/2011)