Zapomenutý kořen: Černý kořen neboli hadí mord španělský

ZAHRADA  |  DISKUSE (0)
24 / 11 / 2016
Zapomenutý kořen: Černý kořen neboli hadí mord španělský

Hadí mord španělský je trvanlivá kořenová zelenina. I syrový chutná velmi lahodně, je jemný a křupavý – jako mladé ořechy.

Hadí mord španělský (Scorzonera hispanica) je vhodný i na vaření, smažení, dušení či zapékání.

  • Je křehký, při poškození z něj vytéká bílá šťáva – latex, proto je třeba ho sbírat opatrně.
  • Pěstovat ho můžeme po bramborách, luštěninách a salátové zelenině. Potřebuje kyprou, humusovou, hlinitopísčitou půdu.
  • Vyséváme ho v únoru a březnu nebo v červenci a srpnu.
  • Sbíráme ho od podzimu do brzkého jara, tedy i během zimy, není-li zamrzlá půda.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

22 / 5 / 2017
Jak pěstovat LATNATEC

Jak pěstovat LATNATEC

více
22 / 5 / 2017
Sekačky, které si ženy zamilují

Sekačky, které si ženy zamilují

více
15 / 5 / 2017
ZAHRADNÍ ŠKŮDCI: Když vaše rostliny napadne padlí

ZAHRADNÍ ŠKŮDCI: Když vaše rostliny napadne padlí

více
12 / 5 / 2017
RŮŽE V ZAHRADĚ: Jak zvládnout pěstování růží

RŮŽE V ZAHRADĚ: Jak zvládnout pěstování růží

více
9 / 5 / 2017
CHUTNÁ RAJČATA: Výběr odrůdy

CHUTNÁ RAJČATA: Výběr odrůdy

více
6 / 5 / 2017
ZAHRADNÍ RÁDCE: Aby brambory NEZELENALY

ZAHRADNÍ RÁDCE: Aby brambory NEZELENALY

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace