MEDVĚDÍ MÁSLO

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
13 / 06 / 2015
MEDVĚDÍ MÁSLO

Přinášíme Vám jeden ze ZAJÍMAVÝCH RECEPTŮ pro obohacení běžného jídelníčku. Příprava NEZABERE VÍCE NEŽ ČTVRT HODINY.

KONTROLNÍ SEZNAM

medvědí česnek 80 g nebo svazek čerstvých listů

obyčejné máslo 250 g

šťáva z limetky 1 limety (limetku můžete nahradit i citronem)

koření podle chuti

chilli podle chuti

mořská sůl podle chuti

 

PŘÍPRAVA

Kostku másla necháme změknout. Listy medvědího česneku pořádně umyjeme, rozprostřeme je na utěrku a necháme je uschnout. Následně je pokrájíme na drobno, téměř na kaši. Medvědí česnek smícháme se šťávou z limetky, přidáme podle chuti další ingredience – koření, chilli a sůl. Máslo vymícháme do pěny a přidáme do něho všechny ingredience. Směs pořádně promícháme a vložíme d chladničky ztuhnout.

TIP: Stejným způsobem umíte připravit máslo z různých bylinek, které vám právě narostly v zahradě.

Text: Lucia Pristachová Ho-Chí

Foto: Thinkstock


Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace