BAVORSKÉ NUDLOVÉ TAŠTIČKY

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
24 / 10 / 2015
BAVORSKÉ NUDLOVÉ TAŠTIČKY

Tyhle taštičky se připravují Z NUDLOVÉHO TĚSTA. Uděláme ho ze standardních ingrediencí – tedy HLADKÉ MOUKY, VEJCE A VODY, do kterých ještě přidáme trošku OLEJE, aby bylo těsto co nejvláčnější a lépe se nám s ním pracovalo při výrobě taštiček. Těsto nesolíme!

Při hnětení tohoto těsta je zcela zásadní fáze, kdy se těsto tzv. namlátí. Znamená to s ním doslova praštit o stůl s co největší silou. Všechny ingredience se díky těmto úderům promíchají daleko intenzivněji, než při běžném hnětení rukama. Z namláceného těsta udělejte kruh, ten si dejte kolem zápěstí a chvilku s ním důkladně točte; těsto se tím provzdušní. Poté se těsto opět chvilku hněte, než se nakonec nechá zhruba patnáct minut odpočinout.

Na náplň je potřeba - obecně vzato - maso, zelenina a pojítko. Petr Jachnin použil nadrobno nasekanou jelení klobásu, nepálivou čerstvou papriku a nastrouhaný sýr. Vše promíchejte a než začnete nádivku balit do těsta, zmáčkněte ji v hrsti. Vařte v osolené vodě s trochou oleje zhruba 15 až 20 minut (dle velikosti taštiček).

Připravila: Ivana Hudcová, foto: Štěpán Luťanský

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace