Ochucená Frappé: Příprava je snazší než byste čekali

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
25 / 05 / 2014
Ochucená Frappé: Příprava je snazší než byste čekali

Máte rádi kávu a zároveň se v horkých dnech rádi osvěžíte frappé? Věděli jste, že si lze frappé jednoduše připravit i doma, na chalupě či na výletě pod stanem, aniž byste potřebovali mixér či šejkr? A že si lze snadno a rychle připravit frappé nejen klasické, ale také  s příchutí oříšku, vanilky, čokolády či karamelu? Odborník z Douwe Egberts vám přináší tipy, jak na to.

Novinkou Douwe Egberts jsou ochucené instantní kávy, které chutnají skvěle nejen horké, ale také jako letní osvěžení ve formě netradičních ochucených frappé. S těmito kávami vykouzlíte lahodný ochucený nápoj během chvilky bez nutnosti speciálních ingrediencí a nástrojů.


„Příprava ochucených frappé z instantních káv je velmi snadná a podobá se přípravě tradičního řeckého frappé. Na rozdíl od profesionálních restaurací a barů si můžete osvěžující nápoj vykouzlit během chvilky kdekoliv budete chtít, ať už doma, na chalupě či na letní dovolené. Nepotřebujete totiž nic víc než kávu, vodu, cukr, mléko a jakoukoliv nádobu, ve které kávu promícháte. Posloužit vám může šejkr nebo mixér, ale stejně tak například láhev od vody,“ prozrazuje Ondřej Široký z Douwe Egberts.

Na přípravu frappé budete potřebovat:

1-2 čajové lžičky ochucené instantní kávy Douwe Egberts
cca 120 ml studené vody
cca 80 ml studeného mléka
1-2 lžičky cukru podle chuti
Led

Do šejkru či lahve nasypte odměřené množství ochucené instantní kávy, přidejte cukr,  studenou vodu a mléko a protřepte v šejkru nebo v lahvi či podobné nádobě, kterou máte po ruce.  Na závěr směs nalijte do sklenice s ledem. Samozřejmě pokud máte k dispozici mixér, je lepší místo protřepání využít jej. A poté si již můžete vychutnat osvěžující oříškové, vanilkové, čokoládové či karamelové frappé," dodává Široký.


A dobrá zpráva nakonec. Ochucené instantní kávy od Douwe Egberts si můžete dopřát i pokud si v létě hlídáte štíhlou linii. Mají totiž nízkou kalorickou hodnotu, nejsou doslazované a lze si je tak užít bez výčitek.

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace