Taštičky za tři pade…

VAŘENÍ  |  DISKUSE (1)
16 / 09 / 2013
Taštičky za tři pade…

„Vegetariánská taštička, která uspokojí i ty nejnáročnější masožrouty,“ těmito slovy charakterizuje taštičku z dnešního pokračování našeho seriálu Petr Jachnin. V jeho rodině platí právě tento druh za momentálně nejoblíbenější!

Připravila: Ivana Hudcová, foto: Štěpán Luťanský

 

Recept vychází ze surovin, které v Asii platí za nejdostupnější, počeštěn je cibulí. Na pánvi zpěňte na pouhé lžíci oleje cibuli nadrobno, a když zezlátne, přidejte vařenou rýži. Ideální je den stará rýže, zbylá od oběda. Chystáte-li taštičky pro více lidí, uvařte rýži z půl kila. Rýže by měla pánev zcela zaplnit – tak, že s ní nejde téměř míchat. Jakmile začne rýže na pánvi jakoby poskakovat a prskat, zalijte ji obyčejnou českou sojovou omáčkou. Je pro tento recept vhodnější, než jiné, luxusnější druhy! Zamíchejte. Další fáze trvá 15 až 20 minut; během ní cukr v sojovce karamelizuje a rýže se začíná lepit. Hotové to je, když vznikne zlatohnědá, na povrchu křupavá placka, která krásně voní a chutná jako oříšky. Musí úplně vystydnout, než z ní naděláte pevné šišky; mačkají se v dlani podobně, jako když se vyrábí suši. Koupené zarolované lískové těsto rozbalíte a z plátů skleničkou vykrájíte kolečka, na každé položíte jednu šišku a uděláte taštičku. Je potřeba pracovat s vychlazeným těstem a taky rychle, přesto se těsto často lepí. Pomáhá mistička s vodou, do které si namáčíte konečky prstů. Hotové taštičky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Není třeba ba ani žádoucí taštičky čímkoli sypat či kořenit, jen je tím zkazíte. Plný plech těchto taštiček vás nevyjde ani na dvacku!

Článek z RPN č. 6/2013

Diskuse k článku

Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace