SERIÁL: Vánoční recepty s Regionální potravinou - 1. díl

VAŘENÍ  |  DISKUSE (1)
19 / 12 / 2012
SERIÁL: Vánoční recepty s Regionální potravinou - 1. díl

Na štědrovečerní tabuli patří ve většině tuzemských domácností totéž - kapr s bramborovým salátem, ovšem s vánočním obdobím je spojeno spoustu dalších dobrot. Náš seriál vánočních receptů začneme v na jihu Čech a postupem času navštíme všechny kraje České republiky. Připravte si chuťové buňky, začínáme.

Jihočeský kraj

Kapr se zelím

Doba přípravy: 2 hodiny

Množství: 5 porcí

Ingredience:

500 g kapra; 500 g Kysaného zelí bíleho firmy Zemědělský podnik Malše (oceněné značkou Regionalní potravina Jihočeskeho kraje); 50 g sádla; 100 g cibule; 15 g sladké a pálivé papriky; 200 ml. šlehačky; 100 ml zakysané smetany; 250 ml rybího vývaru; sůl; drcený kmín; pepř

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme sladkou i pálivou papriku, krátce zpěníme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Zjemníme šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou. Očištěného kapra pokrájíme na větší kousky (jako na guláš), vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, podlijeme rybím vývarem, vložíme do trouby a upečeme do poloměkka. Kousky kapra servírujeme na hnízdě z podušeného zelí.

Diskuse k článku

Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace