Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Pokud jste si během rajčatové sezóny udělali zásoby rajčatového protlaku i na zimu, vyzkoušejte těstoviny na italský způsob.

Potřebujeme:

  • těstoviny (dle chuti - penne, špagety)
  • olej
  • slanina na opékání
  • 1 stroužek česneku
  • středně velká cibule
  • 4-5 polévkových lžic smetany ke šlehání
  • cca 300 ml rajčatového protlaku (záleží na množství porcí)
  • tvrdý sýr (dle chuti)
  • sůl, pepř

Postup:

  • Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme nakrájený česnek na malé kousky, promícháme a přidáme na drobno nakrájenou slaninu.
  • Když je slanina osmažená přidáme rajčatový protlak a přivedeme ho do varu.
  • Přidáme trochu soli a pepře, promícháme a za stálého míchání postupně přidáváme smetanu a opět přivedeme do varu.
  • Na závěr přidáme nakrájený tvrdý sýr a za občasného míchání ho necháme roztát.
  • V druhém hrnci si uvaříme těstoviny a smícháme je s připravenou omáčkou.

Pro ještě lepší chuť můžeme přidat i trošku nakrájené bazalky a kukuřici.

Text: Veronika Šagátová :: Foto: Isifa/Shutterstock

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
30 / 10 / 2017
Revoluční úklid!

Revoluční úklid!

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace