Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
06 / 08 / 2017
Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

Připravte si podle našich receptů osvěžení na léto...

Domácí osvěžení na léto

MÁTOVÁ ZMRZLINA


  • 4 hodiny – 4 osoby – jednoduchý
  • domácí máta 1 svazek
  • třtinový cukr 350 g
  • citronová šťáva 1 a 1 hrnku
  • pistácie 100 g, oloupané, nasekané, nesolené
  • bílky z dvou vajec

Lístky máty lehce rozsekejte v mixéru.

Cukr nasypte do kastrolu, přidejte 3 hrnky vody a zahřívejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí. Přidejte nasekanou mátu, zesilte oheň a nechte vařit maximálně 10 minut. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Po vychlazení přelijte cukrový sirup do mísy, přidejte šťávu a nasekané pistácie. Vše zamíchejte, opět přelijte do plastové misky, přikryjte a nechte v mrazáku minimálně 3 hodiny odpočívat.

Takto zmrazený sorbet lžičkou přendejte do kuchyňského robota, přidejte dva vaječné bílky a mixujte do hladka. Poté vraťte zpět do mrazáku.

Po vyjmutí zmrzliny z mrazáku ji nechte 5 minut před podáváním odležet.

  • Bylinky je možné obměnit podle chuti. Namísto máty použijte třeba meduňku nebo levanduli. Pro vylepšení můžete přidat ve fázi před druhým mrazením kousky kvalitní hořké čokolády.

 

Letní bomba

STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA


  • 20 minut – 4 osoby – jednoduchý
  • okurky 2 ks, bez jader
  • červená cibule 1 velké cibule
  • řecký jogurt 1 hrnek
  • kopr 2 polévkové lžíce
  • čerstvá bazalka podle chuti
  • limetka šťáva z jedné limety
  • mořská sůl 1 a 1 čajové lžičky
  • studená voda 1 a 1 hrnku

V kuchyňském robotu rozmixujte okurky zbavené jader a nakrájené na kostičky, červenou cibuli pokrájenou na drobnější kousky, kopr, bazalku, citrónovou šťávu a mořskou sůl.

Tuto směs zalijte vodou a opět dobře promixujte.

Do polévky přimíchejte jogurt a nechte ji postát ještě 30 minut v ledničce.

Před podáváním posypte špetkou kopru.

  • Polévku před podáváním posypte na kostičky nakrájenými okurkami a ředkvičkami, které ji zpestří barvou.

Text a foto: archív časopisu RPN

 

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

20 / 12 / 2017
SLANÉ PRECLÍKY PRO HOSTY

SLANÉ PRECLÍKY PRO HOSTY

více
19 / 12 / 2017
Hravě a zdravě se spiralizérem

Hravě a zdravě se spiralizérem

více
19 / 12 / 2017
RECEPT NA VÁNOČNÍ PERNÍČKY

RECEPT NA VÁNOČNÍ PERNÍČKY

více
5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace