VELIKONOCE NA TALÍŘI: MASOVÁ BÁBOVKA PLNĚNÁ VEJCI

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
08 / 04 / 2017
VELIKONOCE NA TALÍŘI: MASOVÁ BÁBOVKA PLNĚNÁ VEJCI

K velikonočním svátkům patří i stůl plný chutných dobrot. Možná tento rok překvapíte koledníky právě podle našich receptů... Tak chutné Velikonoce!

Velikonoční dobroty:

MASOVÁ BÁBOVKA PLNĚNÁ VEJCI

  • 120 minut ¦ 10 porcí ¦ středně těžké
  • mleté maso (směs hovězího a vepřového v poměru 1:1), 1,2 kg
  • tenké párky, 0,6 kg
  • plátky anglické slaniny, 300 g
  • strouhanka, 150 g
  • vejce, 10 ks
  • cibule, 3 ks
  • česnek, 2 až 3 stroužky
  • nasekaná petrželová nať, 3 lžíce
  • nakrájená pažitka, 3 lžíce
  • rajský protlak, 2 lžíce
  • máslo na vymazání formy
  • hořčice, 1 lžíce
  • sůl, 1 lžička
  • mletý pepř, 1/2 lžičky
  • mletý muškátový oříšek, špetka

 

Sedm vajec uvaříme natvrdo – vaříme je 8 až 10 minut, potom je zprudka zchladíme a oloupeme.

Mleté maso promícháme se třemi celými vejci, solí, kořením, strouhankou, hořčicí a rajským protlakem.

Do směsi přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nakrájené párky, pažitku a petrželovou nať, dochutíme špetkou muškátového oříšku. Vše důkladně promícháme.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vyložíme plátky slaniny. Potom ji naplníme polovinou masové směsi, navrch rovnoměrně uložíme natvrdo uvařená vejce a nakonec formu dorovnáme zbytkem mletého masa.

Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 60 minut, potom ji otočíme nahoru dnem – postavíme ji na plech a pečeme ještě dalších 40 minut.

Bábovku podáváme teplou, ale skvěle chutná i za studena buď s různě upravenými brambory, nebo čerstvým chlebem a sladkokyselou okurkou.


Na velikonočním stole se bábovka z mletého masa, vajec a dalších ingrediencí vyjímá skvěle a také výborně chutná!

Text: redakce :: Foto: isifa/Shutterstock :: Odpovědná redaktorka: Monika Šestinová

 

 

 

 

 

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

13 / 9 / 2017
Prochází-li láska žaludkem, kde končí?

Prochází-li láska žaludkem, kde končí?

více
6 / 8 / 2017
Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

více
8 / 7 / 2017
TIP PRO HORKÉ LETNÍ DNY: Domácí okurkově-limetková limonáda

TIP PRO HORKÉ LETNÍ DNY: Domácí okurkově-limetková limonáda

více
17 / 6 / 2017
Odlehčete svůj jídelníček: JDE TO I BEZ MASA…

Odlehčete svůj jídelníček: JDE TO I BEZ MASA…

více
4 / 6 / 2017
Rychlá večeře: Pikantní fajitas s hovězím masem

Rychlá večeře: Pikantní fajitas s hovězím masem

více
28 / 5 / 2017
Sladký víkend: MUFFINKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Sladký víkend: MUFFINKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace