UPEČTE SI NA NEDĚLI: MEDOVÉ MUFFINY S JABLKY

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
15 / 01 / 2017
UPEČTE SI NA NEDĚLI: MEDOVÉ MUFFINY S JABLKY

Med sice neobsahuje tolik antioxidantů jako zelenina, ale lze ho porovnat s vínem. Druhově smíchané medy mají vyšší antioxidační schopnost a toto pravidlo platí i u směsových léčivých čajů či jiných přípravků. Proto dávný recept našich prababiček – hrnek čaje se šťávou z jednoho citronu oslazený dobrou dávkou medu – je i z vědeckého hlediska vynikajícím lékem při nachlazení. My vám nabízíme recept na sladké medové muffiny.

MEDOVÉ MUFFINY S JABLKY

  • 4 lžíce másla
  • 5 lžic medu
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 vejce, nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku celozrnné mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 až 2 jablíčka
  • oříšky

 


Troubu vyhřejeme na 190 °C. Rozpuštěné máslo smícháme s medem a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme jogurt, citronovou kůru a šťávu, přidáme máslo s medem a ostatní suroviny a vymícháme na hladké těsto. Formičky do 2/3 naplníme těstem a do každé vpíchneme plátek jablíčka, můžeme posypat oříšky. Pečeme 20 až 25 minut.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

21 / 10 / 2017
Zeleninové hody: LILEK NA TALÍŘI PRO CHUŤ

Zeleninové hody: LILEK NA TALÍŘI PRO CHUŤ

více
20 / 10 / 2017
Ze zahrady do kuchyně: CUKETA PLNĚNÁ MASEM A ZELENINOU

Ze zahrady do kuchyně: CUKETA PLNĚNÁ MASEM A ZELENINOU

více
16 / 10 / 2017
MORA, značka plná života, přichází s novou generací spotřebičů

MORA, značka plná života, přichází s novou generací spotřebičů

více
24 / 9 / 2017
ZDRAVÉ RECEPTY Z ŘEPY: Chutné vitamíny na talíři

ZDRAVÉ RECEPTY Z ŘEPY: Chutné vitamíny na talíři

více
13 / 9 / 2017
Prochází-li láska žaludkem, kde končí?

Prochází-li láska žaludkem, kde končí?

více
6 / 8 / 2017
Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace