PLNĚNÉ ŽAMPIONY

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
20 / 11 / 2016
PLNĚNÉ ŽAMPIONY

Nebojte se experimentovat a připravte pro vaše hosty chutný houbový předkrm...

40 minut :: 4 osoby :: jednoduché

 

  • žampiony, 12 ks
  • olivový olej, 6 lžic
  • velká cibule, 1 ks
  • slanina, 150 g
  • zakysaná smetana, 1 kelímek
  • čerstvé nasekané bylinky (petrželka, bazalka, rozmarýn...) + pár lístků bazalky na ozdobu
  • strouhaný sýr (např. Eidam), 100 g
  • sůl
  • čerstvé listy rukoly

 

 

 

Houby očistěte a odstraňte nohy. Do spodních stran kloboučků udělejte otvory. Houby naskládejte do zapékací misky.

Připravte si náplň: na olivovém oleji zpěňte jemně nakrájenou cibulku a poté k ní přidejte nakrájenou slaninu. Stáhněte z ohně, podle chuti osolte, nechte mírně zchladnout. Velmi opatrně promíchejte s kysanou smetanou a sekanými bylinkami.

Kloboučky naplňte připravenou směsí (můžete je lehce vymazat pestem), malinko je podlijte vodou a dejte do trouby předehřáté na cca 180 °C. Pečte zakryté, přibližně 30 minut. Kontrolujte – pokud je třeba, podlijte.

Takřka hotové houby posypte nastrouhaným sýrem, dopečte odkryté.

Hotové houby vyndejte z trouby a přeložte je na talíře pokladené listy rukoly. Můžete ještě dozdobit lístky čerstvé bazalky.

  • Jako hlavní jídlo podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

13 / 9 / 2017
Prochází-li láska žaludkem, kde končí?

Prochází-li láska žaludkem, kde končí?

více
6 / 8 / 2017
Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

Léto na talíři: STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA a DOMÁCÍ MÁTOVÁ ZMRZLINA

více
8 / 7 / 2017
TIP PRO HORKÉ LETNÍ DNY: Domácí okurkově-limetková limonáda

TIP PRO HORKÉ LETNÍ DNY: Domácí okurkově-limetková limonáda

více
17 / 6 / 2017
Odlehčete svůj jídelníček: JDE TO I BEZ MASA…

Odlehčete svůj jídelníček: JDE TO I BEZ MASA…

více
4 / 6 / 2017
Rychlá večeře: Pikantní fajitas s hovězím masem

Rychlá večeře: Pikantní fajitas s hovězím masem

více
28 / 5 / 2017
Sladký víkend: MUFFINKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Sladký víkend: MUFFINKY Z LISTOVÉHO TĚSTA

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace