Pro malé i velké chlapy: DOMÁCÍ BURGERY

VAŘENÍ  |  DISKUSE (1)
23 / 10 / 2016
Pro malé i velké chlapy: DOMÁCÍ BURGERY

OBLOŽTE SI BURGERY PODLE CHUTI

  • 4 porce 30 minut středně těžké
  • hovězí maso (nejlépe z krku), 800 g
  • sůl a pepř, dle chuti
  • olej nebo sádlo, cca 4 lžíce
  • velké kulaté housky, 4 ks

Na oblohu (dle chuti):

  • kečup, případně hořčice
  • ledový salát, listy
  • kyselé okurky, nakrájené
  • rajčata, nakrájená na kolečka
  • cibule, nakrájená na kolečka
  • plátkový sýr, 4 ks

Maso očistěte a v mlýnku na maso umelte nahrubo. Rozdělte je na čtyři stejné díly.

Navlhčenýma rukama vytvořte z masa koule a jemně je zploštěte. Uhlaďte praskliny na okraji burgeru a ve středu placiček vytvořte malou prohlubeň – maso se snadněji propeče.

Rozehřejte pánev (nebo gril), burgery osolte a opepřete. Pánev vytřete sádlem nebo olejem a vložte do ní burgery. Pečte asi 3 minuty po každé straně. Pokud chcete, aby byly dopečenější, pečte déle.

Housky rozkrojte. Na spodní díl housky namažte kečup nebo hořčici, položte list salátu. Na salát dejte burger (případně plátek sýra), na něj na kolečka nakrájenou cibuli, rajče a okurky, zakryjte horním dílem housky.

Text: redakce :: Foto: Isifa/Shutterstock

Diskuse k článku

Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

28 / 3 / 2018
Tradiční velikonoční jídla

Tradiční velikonoční jídla

více
26 / 3 / 2018
Překvapte letos koledníky sladkými kraslicemi

Překvapte letos koledníky sladkými kraslicemi

více
16 / 3 / 2018
Batáty v kuchyni: Chutné recepty ze sladkých brambor

Batáty v kuchyni: Chutné recepty ze sladkých brambor

více
8 / 3 / 2018
Recepty na polévky

Recepty na polévky

více
7 / 3 / 2018
Cesta do bretaňského ráje (2)

Cesta do bretaňského ráje (2)

více
14 / 2 / 2018
Domácí mandlové mléko a máslo

Domácí mandlové mléko a máslo

více
REKLAMA
reklama
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace