VÁNOČNÍ RYCHLOVKY

VAŘENÍ  |  DISKUSE (0)
23 / 12 / 2016
VÁNOČNÍ RYCHLOVKY

Stane se vám občas, že u vás zazvoní NEČEKANÁ NÁVŠTĚVA a vy nevíte, co jí nabídnout? Koupené sušenky nejsou to pravé. A zvláště O SVÁTCÍCH. A přitom je tak snadné vykouzlit ZA PÁR CHVIL z běžných surovin a hotových výrobků ORIGINÁLNÍ DEZERTY.

STROMEČEK Z JAHOD

vánoční rychlovky stromeček z jahod

  • Dnes už není třeba chodit v zimě pro jahody ke dvanácti měsíčkům, většina supermarketů je nabízí po celý rok. Napíchněte omyté a okapané plody na špejle a párátka různých délek a postupně je vyskládejte na kulatý tácek. Dole budou „našpejlované“ jahody. Hotový stromeček dozdobte koupenou čokoládovou polevou, můžete jemně posypat kokosem nebo krystalovým cukrem.

VÁNOČNÍ MUFFI-STROMKY

vánoční rychlovky mufíny-stromky

  • Nemáte-li formu na pečení muffinů, vystačíte si s koupeným balením čokoládových nebo vanilkových „báboviček“. Do máslového krému s pudinkem přidejte trochu potravinářské zeleně a nastříkejte ho cukrářským sáčkem s ozdobnou koncovkou na muffinky. Vytvořený stromeček doplňte maličkými různobarevnými bonbonky a cukrovými ozdobami.

JAHODOVÍ SANTOVÉ

vánoční rychlovky santové z jahod

  • Santa Claus sice nepatří k českým tradicím, ale ve sladké miniverzi ho klidně můžete předložit i zarytým tradicionalistům. Určitě rádi ochutnají. Větší jahody rovně seřízněte ve spodní části, pak jim odřízněte vršek (cca 1/3 výšky). Na spodní část nastříkejte trochu sladké a ztužené šlehačky – tak vytvoříte hlavu. Přiklopte špičkou jahody a dokreslete knoflík, bambulku a kožešinku, vsaďte oči.

JABLKOVÉ HRNKY

vánoční rychlovky hrnky z jablek

  • Domácí punč, griotkový nebo rumový grog, speciální vánoční čaj můžete svým hostům pro změnu podávat v jedlých hrncích (resp. mističkách). Jablíčka umyjte a osušte. Odkrojte horní třetinu plodu a spodní část vykrojte tak, aby zůstala stabilní mistička. Tu naplňte nápojem, na ozdobu použijte hvězdičky badyánu, celou skořici apod.

DORT S CESMÍNOU

vánmoční rychlovky dort s cesminou

  • Luxusní sváteční dort je možné přichystat i v domácích podmínkách. Běžnému korpusu s oblíbeným krémem dodá na jedinečnosti „obal“ z pohatovací (nebo mandlové) hmoty ve finále doplněný lístky a kuličkami z barevného marcipánu. Případně záhyby, které na hmotě zůstaly ve spodní části dortu, překryjte širokou taftovou mašlí. Mašlí ozdobte i horní plochu korpusu.

Připravila redakce :: Foto Isifa/Shutterstock

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

5 / 12 / 2017
VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKOVÝM DIPEM

více
1 / 12 / 2017
SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

SKOŘICOVÍ ŠNECI S OŘECHY

více
1 / 12 / 2017
Cesta do bretaňského ráje (1)

Cesta do bretaňského ráje (1)

více
25 / 11 / 2017
Recepty na jablečné dobroty

Recepty na jablečné dobroty

více
24 / 11 / 2017
SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

SVÁTEČNÍ SNÍDANĚ: Vánoční štóla a nápoj

více
20 / 11 / 2017
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a slaninou

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace