Sušenky Petra Stupky

15 / 01 / 2014
Sušenky Petra Stupky

„Na pečení nemám čas,” říkají zaměstnané hospodyňky, které často před Vánocemi nevědí, kam dřív skočit.  Tak si teď po svátcích vyzkoušejte, že na dobré, zdravé a voňavé pečivo zase tak moc času nepotřebujete. Kulinář Petr Stupka umíchal těsto a sušenky upekl před naší kamerou za půl hodiny. Říká jim ovesné kořeněné sušenky a těsto připravuje ze 160 g ovesných vloček (mohou být rozmixované), 100 g cukru krupice, 100 g mandlí nebo ořechů, 3 vajec, 30 g škrobové moučky, citrónové pasty, vanilky a perníkového koření. Všimněte si - žádná bílá mouka… Vejce se ušlehají s cukrem a kořením, a když se cukr rozpustí, přidá se citrónová pasta. Pak to promícháte a nakonec do směsi zapracujete rozdrcené mandle a ovesné vločky. Jestli moc nespěcháte, nechejte směs 10 minut odpočinout, vločky víc zvláční.Lžící rozdělte lepivou hmotu na plech, vyložený pečícím papírem. Pečte asi 20 minut na 160 až 170 °C. Petr Stupka se nechal inspirovat starými recepty na zázvorky, anýzky a perníčky. Byly typické tím, že místo spousty cukru a mouky v nich bylo hodně koření. Hřebíček, skořice a badyán pak sušenky provoní Vánocemi. A abyste nemuseli ochucovat citrónovou kůrou, ošetřovanou chemicky, vymyslel Petr Stupka citrónovou pastu. Místo cukru doporučuje dávat do sušenek med.

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

25 / 2 / 2015
Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

více
26 / 2 / 2014
Oživené nádoby

Oživené nádoby

více
26 / 2 / 2014
Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

více
26 / 2 / 2014
Jak pěstovat balkonovky

Jak pěstovat balkonovky

více
15 / 1 / 2014
Z dějin rad, nápadů a inspirací

Z dějin rad, nápadů a inspirací

více
15 / 1 / 2014
Čemeřice nepatří k Vánocům

Čemeřice nepatří k Vánocům

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace