Medování I.

25 / 11 / 2011
Medování I.

Vítězný recept - Krůtí šneci Nikdo asi nespočítá, kolik soutěží pro kuchaře amatéry za uplynulých 25 let připravil televizní Receptář. Naposledy se na podzimní výstavě „HOBBY“ v Českých Budějovicích konala další, jejíž téma jasně vymezoval název – Medování.

Vítězný recept

Krůtí šneci s medovou omáčkou (Jarmila Mikšánková, Hodonín)

Krůtí maso, sůl, pepř, sladká mletá paprika, ochucený špenát, haše ze zbytků krůtího, sušené švestky; Na marinádu: 3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce medu, 3 lžíce piva, 5 lžic sezamového oleje a citrónové šťávy

Z krůtího masa nakrájíme proužky. Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Natřeme ochuceným špenátem a na něj ještě haší, udělanou z odkrájených zbytků krůtího masa. Natřené proužky srolujeme do šneka a spíchneme špejlí. Dáme péct v pečícím „rukávu“. Po upečení rukáv rozřízneme a vložíme do středu šneka sušenou švestku a přelijeme marinádou. Podáváme s bramborem.

Recept z č. 12/2011 časopisu Recepty prima nápadů

Diskuse k článku

Nebyla nalezena žádná položka ... buďte první a přidejte svůj komentář
Redakce serveru nenese odpovědnost za obsah diskuzí a vyhrazuje si právo mazat nevhodné příspěvky.

Další články sekce

25 / 2 / 2015
Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

více
26 / 2 / 2014
Oživené nádoby

Oživené nádoby

více
26 / 2 / 2014
Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

Stavíme obydlí ochráncům našich zahrad

více
26 / 2 / 2014
Jak pěstovat balkonovky

Jak pěstovat balkonovky

více
15 / 1 / 2014
Sušenky Petra Stupky

Sušenky Petra Stupky

více
15 / 1 / 2014
Z dějin rad, nápadů a inspirací

Z dějin rad, nápadů a inspirací

více
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace